İnsanlar bankalara kredi almak için başvurular. Ancak bazı vatandaşlar özellikle hassasiyetlerinden dolayı kredi almayı uygun bulmaz ve bu sebepten ötürü de finansman adı verilen taksitli ödeme seçeneği sunan borç paralara başvurmaktadırlar. Finansman katılı bankaları sayesinde verilir ve bu sayede de pek çok kişi bu fonu kullanarak ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla bu bankalardan kredi alabilmektedir.

Ülkemizde faal olan ve hizmet veren çok sayıda katılım bankası bulunmaktadır. Katılım bankaları konut finansmanı, araç finansmanı ya da ihtiyaç finansmanı gibi ihtiyaç türleriyle müşterilerine yardım etmeyi amaçlamakta ve bu sayede de müşterilerini bu konuda bilinçlendirmektedir. İnsanları önemli bir kısmı ihtiyaçlarını karşılamak ya da evlerini almak için katılım bankalarıyla anlaşma yoluna giderler.

Katılım Bankaları da masraf almaktadır.

Katılım bankalarına başvuran kişilerin en çok dikkat çeken sorularından bir tanesi de bu tür bankaların müşterilerinden masraf ücretleri alıp almadıkları olarak dikkat çekmektedir. Piyasadaki katılım bankalarının vermiş oldukları hizmetler ve resmi internet siteleri incelendiğinde neredeyse hepsinin masraf aldığını görürüz. Bu oran bir çoğunda binde 5 olarak kabul görmektedir.

Bu masraflar arasında tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, hayat sigortası gibi çok fazla değer bulunmaktadır. Kişiler de unları inceleyerek buna göre bankalarla anlaşma yoluna gitmektedir. Bankaların bu konuda dikkat çeken politikaları arasında faiz oranı değil kar oranı dikkat çekmektedir. Bu bankaların kar oranı adı altında almış oldukları oran bir nevi faiz olarak düşünmektedir.

Kredi almak isteyen kişilerin ihtiyaç kredileri kapsamında da belirli masraflar ödemek durumunda kaldıkları gözlemlemektedir. Bu masraflar arasında tahsis ücreti ve ferdi kaza sigortası gibi detaylar bulunur. Araç finansmanına başvuracak olan kişilerin ödeyecekleri masraflar arasında ise kasko da yer almaktadır. Kişiler bu süreçleri gözeterek bankalardan finansman desteği alabilmektedir.